طرز تهیه سوپ های خوشمزه و مقوی
سوپها وعدههای غذایی مناسبی میتواند باشد برای برخی از افراد که دچار بیماری سرماخوردگی شده اند اما علاوه بر این برخی از سوپ ها بسیار خوشمزه و جا افتاده میباشند که میتوان از آنها به عنوان پیش غذا استفاده نمود.
سوپ اسفناج و عدس
مواد لازم:
اسفناج خرد شده : 500 گرم
عدس : 1 فنجان
پیاز خرد شده : 1 عدد بزرگ
جو پرک : 1 فنجان
آب : 2 فنجان
خامه یا ماست : مقداری
نعنا خشک : کمی
چاشنیها : نمک و فلفل و زردچوبه
طرز تهیه :
عدس ،جو پرک.اسفناج خرد شده رو با آب میذاریم رو حرارت.وقتی کمیجا افتاد.پیاز رو خورد کرده و تفت میدیم.فلفل و زرد چوبه زده نعنا رو هم کمیبا پیاز داغ تفت میدیم.کمیاز پیاز داغ و نعنا رو تو سوپ ریخته ، مقدارکمیرو هم برا تزئین رو ش نگه میداریم. وقتی سوپ خوب جا افتاد بهش خامه غذا رو اضافه میکنیم یا از رو حرارت بر میداریم و ماست اضافه میکنیم.
سوپ شلغم :
برای سوپ کافیه یک پیمانه جوپرک رو با یه هویج رنده شده،دوتا شلغم خرد شده،یه پیاز رنده شده و فلفل سیاه و زردچوبه و نمک روبا آب مرغ یا گوشت بذارید تا بپزه ونیم ساعت آخر کمیجعفری ریز شده اضافه کنید و بذارید تا جا بیوفته،در آخر چهار قاشق خامه اضافه کنید و هم بزنید و اجاق رو خاموش کنید.
سوپ سیب زمینی و گوشت
مواد لازم:
گوشت خرد شده : 400 گرم
پیازچه ساتوری شده : 3 عدد
سیب زمینی شیرین خرد شده : 2 عدد متوسط
آرد سفید : 2 قاشق غذا خوری
خامه : 2 قاشق غذا خوری
فلفل دلمه ای رنگی خرد شده : 1 عدد کوچک
روغن : برای سرخ کردن
نمک و فلفل : به میزان لازم
طرز تهیه
گوشتها را به اندازه ریز خرد میکنیم و طبق سلیقه آب پز و یا سرخ میکنیم. پیازهای نگینی شده را داخل ماهی تابه ریخته و تفت میدهیم تا طلایی شود و سپس فلفل دلمه ای رنگی خرد شده را به آن اضفه کرده و تفت میدهیم.
سیب زمینی ها را به مواد اضافه میکنیم و بعد از کمیتفت دادن یک قاشق آرد سفید را هم به مواد ماهی تابه اضافه میکنیم. در مرحلهی بعد گوشتهای آب پز شده را به همراه 2 لیوان آب گوشت و ذرت های پخته و سبزیهای معطر به مواد اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا حدود 20 دقیقه طبخ شود. بعد ازا ینکه مواد سوپ نیم پز شد خامه را با کمیاز آب سوپ در یک ظرف به خوبی میزنیم تا صاف شود و به همراه پیازچه های خرد شده به مواد اضافه میکنیم.
سوپ گشنیز:
اعتراف میکنم سوپ گشنیز تبریز سوپ مورد علاقه خودمه وهرزمان گشنیزتازه تو خونه داشته باشم، جز گزینههای اوله☺️
سوپ گشنیز مواد ساده ودردسترسی داره ولی طعم متفاوت.بااینکه ازنظرشکل وشمایل ظاهری شبیه سوپ شیره ولی اختلاف طعمش خیلیه.
سوپهامو معمولا آب پزدرست میکنم اگرشما علاقمندبه اضافه کردن کره یا روغن به سوپ هستین یه پیازنگینی وتف بدین تا سبک شه .بهش جوی پوست کنده ازقبل خیس خورده ومقدارکافی آب اضافه کنین.روی شعله ملایم بپزه ولعاب بده.وقتی پخت جو کامل شد عصاره خونگی یا آب مرغ/گوشت اضافه میکنیم .وقتی عصاره یکی دوتا جوش خورد هویج رنده یانگینی شده اضافه میکنیم.مهلت میدیم تاهویج بپزه.بعد مقدار زیادی سیرخام له یارنده شده میریزیم یکی دوجوش کافیه .والاعطروطعم سیرکه مشخصهی این سوپه کم میشه. بعدازون گشنیزتازه ساتوری اضافه میکنیم.
برگای گشنیزخیلی لطیفه وبا حرارت زودتغییررنگ میده وتیره میشه پس سبزی وزیاد نپزین تا سبزوخوشرنگ بمونه😉
درنهایت سوپ وازروی حرارت برمیداریم ومقداری ماست بهش اضافه میکنیم بهتره قاشق قاشق اضافه شه ومرتب هم بخوره.من همیشه ماست کم چرب میریزم وقتی ماست کاملا مخلوط شد مجددا روی حرارت برمیگردونیم.نمک وفلفل واندازه میکنیم وازینجا به بعدکافیه سوپ دوباره داغ بشه وبا ماست روی حرارت نجوشه.کمیآب لیموی تازه وفلفل نیمکوب مکمل طعم بی نظیرشه .
بجای جوی پوست کنده میشه ازجوپرک هم استفاده کرد.
همراه ماست میشه کمیخامه هم ریخت ولی من پیشنهادنمیدم چون به حدکافی خوش طعم هست چرا باید پرکالریش کنیم😉
من یه شلغم کوچیکم توسوپم رنده کردم.اصولا تواین فصل توهمه سوپهام یه دونه کوچیک میریزم هیچ طعم وبوی خاصی نداره فقط توجه داشته باشید شلغم زیاد سوپتون وشیرین میکنه.
طبع این سوپ سرده اگربه این موضوع حساسین بافلفل زیاد میل کنین.
قرمزای روی سوپ فلفل قرمز ترکیهای یا پول بیبره.
طرز تهیه سوپ میگو
مواد لازم
میگو : 300 گرم
پیاز چه : 5 شاخه
سیر : 1حبه
سرکه : 2 قاشق غذا خوری
آب : 1 پیمانه
جعفری :50 گرم
خامه : 2 قاشق غذا خوری
هویج نگینی شده : 2 قاشق غذا خوری
رز تهیه:
ابتدا در ظرفی مناسب سرکه و نمک را به جوش میرسانیم و میگوها را در آن ریز میکنیم. 25 الی 30 دقیقه زمان میدهیم و بعد در آبکش میریزیم. تمام مواد بجز میگو، جعفری و خامه را در قابلمه ریخته و میپزیم. در مرحله بعد سوپ را در دستگاه غذاساز ریخته و کاملا یک دست میکنیم. دوباره روی حرارت گذاشته، جعفری را ریخته و پنج دقیقه زمان میدهیم، سپس حرارت را خاموش کرده، میگو را افزوده و سوپ داغ را سرو میکنیم.
همچنین بخوانید:
سوپ بادمجان و عدس
مواد لازم:
پیاز رنده شده : 1 عدد
ساقه کرفس ریز شده : 3 عدد
عدس : 1 پیمانه
بادمجان : 3 عدد متوسط
نمک و فلفل : به میزان لازم
سیر ریز شده : 4 حبه
عصاره مرغ : 1 عدد
برگ بو : چند عدد
سرکه سیب : 1/4 پیمانه
طرز تهیه:
ابتدا پیاز رنده شده را داخل تابه بریزید تا آب اضافه آن تبخیر شود سپس به آن روغن اضافه کرده و آن را تفت دهید و بعد سیر ،زردچوبه، فلفل قرمز و ساقه کرفس ریز شده را به آن اضافه کرده و حدود 10 دقیقه آنها را با هم تفت دهید.
عصاره مرغ را با 2لیتر آب جوش مخلوط کرده و آن را به همراه بادمجان ، عدس ، برگ بو و نمک و اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
سرکه سیب را به مواد اضافه کرده و شعله را روی متوسط قرار دهید تا زمانیکه جوش آید سپس حرارت را کم کنید و تا زمانیکه عدس ها نرم و له شده و بپزید.وقتی سوپ پخته شد برگ بو را از آن جدا کرده و به همراه گشنیر و ماست آن را سرو کنید.
منبع : نمناک