loading...

تفریح و سرگرمی

بازدید : 488
سه شنبه 14 بهمن 1398 زمان : 1:28
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

تفریح و سرگرمی

تفریح و سرگرمی

مارمالاد به معنی کنسرو قابل نگهداری است که از میوه تهیه می‌شود.این واژه اسپانیایی برای اولین بار در سال 1480میلادی در واژه نامهٔ کشور انگلستان نهاده شد.

یکی از انواع مارمالاد، مارمالاد آلبالو است که طعم و عطر بسیار جذابی دارد که بر روی نان یا بیسکویت به عنوان صبحانه یا میان وعده بکار می‌رود.

مواد لازم مارمالاد آلبالو
آلبالو: 3 کیلوگرم
ژلاتین :3 ورق
شکر:یک و نیم تا دو کیلوگرم

طرز تهیه مارمالاد آلبالو
آلبالو‌ها را تمیز کنید و دم آن را بگیرید و بشویید. سپس هسته وسط آن را در بیاورید و کمی‌له کنید.

سپس شکر را لابه لای آن بریزید و اجازه دهید تا 2 الی 3 ساعت آلبالوها در شکر بمانند تا شکر حل شود و آلبالو‌ها کمی‌آب بیندازند.

بعد آلبالوها را در یک قابلمه لعابی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید. در حین جوشیدن کمی‌هم آلبالو‌ها را هم بزنید تا سفت شوند.

حتما کف‌هایی که روی آلبالو‌ها مینچیند را با قاشق بیرون بیاورید.

در پایان پخت ژلاتین را هم با کمی‌آب جوش حل کنید و داخل مارمالاد بریزید تا یکی دو جوش بزند. بعد حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا مارمالاد کمی‌خنک شود.

سپس در شیشه‌های خشک و تمیز ریخته و در جای خنک نگهداری کنید.

مارمالاد آلبالو با رنگ دلفریب و طعم دلچسب

میزان کالری موجود در مارمالاد آلبالو
کالری موجود در یک کاسه ماست خوری از مارمالاد آلبالو تقریبا 600 کیلو می‌باشد.
کالری موجود در یک قاشق مرباخوری از مارمالاد آلبالو تقریبا 30 کیلو می‌باشد.
نکات تکمیلی در مورد مارمالاد آلبالو


تاریخچه
این واژه اولین بار در سال ۱۴۸۰م به واژه نامهٔ کشور انگلستان وارد شد. اصل این واژه اسپانیایی است و به معنی کنسرو قابل نگهداری است که از میوه تهیه می‌شود.

رومیها از مردم یونان یادگرفته بودند که اگر میوهٔ به را همراه با عسل به آرامی‌بپزند، مربایی سفت و خوبی حاصل می‌شود (البته آنها هنوز به وجود پکتین درون میوه که خود، سبب سفت شدن می‌شود پی نبرده بودند). مخلوط کردن میوه با عسل به این دلیل صورت می‌گرفت که بسیاری از انواع میوهٔ به، آن قدر سفت بودند که نمی‌شد بدون عسل آنها را مصرف نمود. در کتاب آشپزی مردمان رومی، دستورالعملی برای نگهداری از میوه وجود دارد که در آن، کل میوهٔ به (به همراه پوست و هسته) را همراه با ساقه و برگها داخل ظرفی که درون آن عسل رقیق شده قرار داشت می‌ریختند. به این مخلوط، ادویه هم اضافه نموده و آن را می‌جوشاندند. مارمالاد در قدیم به این صورت تهیه می‌شد.

تحول در تهیهٔ مارمالاد و استفاده از انواع میوه از جمله مرکبات برای درست کردن آن، از سدهٔ ۱۷ و آن هم از کشور انگلستان رایج شد. در کشورهای اروپایی، مارمالاد به کنسرو ژله‌ای مانند انواع میوه جات اطلاق می‌گردد.

کشور اسکاتلند، تاریخچه طولانی در پخت مارمالاد دارد. داستان از آنجا شروع شد که در دهه ۱۷۰۰م، یک کشتی اسپانیایی باری که پرتقال حمل می‌کرد، به دلیل طوفان در بندر داندی در اسکاتلند لنگر انداخت. یکی از خرده فروشهای داخل کشتی به نام جیمز کیلر، مقدار زیادی پرتقال از کشور انگلستان به قیمت ارزان خریداری نمود؛ اما زمانی که به شهر خود رسید هیچ‌کدام از مشتریانش حاضر نشدند که این پرتقالهای تلخ را خریداری نمایند. به همین دلیل، او این پرتقالها را به خانه نزد همسرش برد تا او از آنها کمپوت تهیه نماید. این نوع مارمالاد تهیه شده از پرتقال، بسیار مشهور شد و اعضای این خانواده به طور جدی تجارت تولید مارمالاد را پی گرفتند. در سال ۱۷۹۷م، آنها کارخانه مارمالاد را تأسیس نمودند. مارمالادهای آنها شامل تکه‌های بزرگی از پوست پرتقال هم می‌شد. این روش، هنوز هم در تهیهٔ مارمالادهای پرتقالی به کار می‌رود. در ایران این روش به صورت خاصی رونق گرفته است.

منبع: cookeri

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 1

آمار سایت
  • کل مطالب : 14
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 4
  • بازدید کننده امروز : 4
  • باردید دیروز : 3
  • بازدید کننده دیروز : 4
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 19
  • بازدید ماه : 99
  • بازدید سال : 294
  • بازدید کلی : 11888
  • کدهای اختصاصی